Kontakta oss på 0708-29 58 64 eller info@babagroup.se
Please select a page for the Contact Slideout in Theme Options > Header Options

AFFÄRSDRIVEN FASTIGHETSUTVECKLING

VI UTVECKLAR FASTIGHETER PÅ DEN NORDISKA MARKNADEN

VI SKAPAR UTVECKLING OCH BYGGER VÄRDEN

Vi har skapat BABA GROUP utifrån mångårig erfarenhet inom fastighetsutveckling, affärsutveckling och handelsutveckling. Vi erbjuder kompetenser inom såväl projketskapande, uppförande, genomförande, utveckling som projektuthyrning och konceptualisering. Vi arbetar med byggnadens alla delar och tar hänsyn till såväl placering och befintligt läge för att skapa maximerade värden utifrån varje fastighets specifika förutsättningar.

Vi skapar nya projekt och utvecklar befintliga fastigheter. Vi har även ett stort nätverk inom såväl finansiering som transaktion och juridiska konsultationer.

Vidare arbetar vi ofta med föredrag och workshops och tar gärna uppdrag som att leda och styra en befintlig organisation i nya projekt.

Skeppsbron

Skeppsbron var den första kajen som anlades vid älven. Härifrån utgick en gång i tiden såväl ostindiefarare som ångfartyg. Med tiden har området hamnat i skymundan och främst använts för parkeringsplatser. Nu vill vi skapa en levande stadsdel i centrala Göteborg där människor kan komma närmare vattnet. Skeppsbron ska bli göteborgarnas nya mötesplats vid älven.

Vision

Skeppsbron ska utvecklas till göteborgarnas nya mötesplats vid älven genom att skapa ett attraktivt kajstråk och genom blandstad bidra till levande och trygga miljöer. Stenpiren ska fungera som ett resecentrum för trafikanter med buss, spårväg och båt. Fram till 2021 ska Kajstråket stå färdigt och ett underjordiskt parkeringsgarage vara anlagt. Sammanlagt ska 400 nya bostäder och 30 000 kvm lokalytor för butiker, restauranger och kontor byggas.

Baba group har tillsammans med tre andra bolag fått i uppdrag av Älvstranden att utveckla Skeppsbron till Göteborgarnas nya mötesplats.

Öckerö Centrum

Baba group har i uppdrag åt Öckerö Bostads AB att utreda och utveckla befintligt centrum.

Knutpunkten, Helsingborg

Modernt kommunikationscentrum

Upprustningen av stationshuset fortsätter med målet att skapa en tryggare, modernare och mer bekväm miljö för de tiotusentals resenärer som strömmar genom Knutpunkten varje dygn.

Ett nytt vardagsrum

Mitt i byggnaden, på våningsplanet mellan arbetsplatserna och stationen, skapar vi ett nytt vardagsrum för Helsingborg. En ny matdestination förenar de olika funktionerna ger ett mervärde för alla, dag som kväll. Här ska finnas ett brett utbud av matupplevelser och miljöer som lockar till allt från spontanbesök och affärsluncher till njutningsfulla kvällar över en god bit mat tillsammans med vännerna.

Baba group har i uppdrag av Wihlborgs att utveckla stationshuset samt den nya matdestinationen på plan 2. Vi arbetar med allt från idé till färdig produkt.